Herken je dit? Je vergelijkt jezelf vaak met anderen en komt dan tot de conclusie dat je ‘niet leuk genoeg’ bent.  Je bent minder slim, minder mooi, minder dapper, minder aardig, minder sociaal of succesvol. Kortom, je hebt gevoelens van minderwaardigheid.

 

Clarks Gobi' About Chelsea 'clarkdale Boots Mens Details YEqBwBS

Alleen in jouw gedachten 

Waarschijnlijk kloppen je gedachten niet. De waarheid ligt in het midden: je bent misschien niet de slimste, maar je bent erg grappig en je hebt prachtige ogen. Helaas zie je de positieve dingen niet meer en als mensen je een compliment geven, dan kun je daar niet zoveel mee. Je schaamt je en dat maakt je soms boos en soms verdrietig. Gevoelens van minderwaardigheid kunnen er zelfs voor zorgen dat je mensen of situaties gaat ontwijken. Je voelt je depressief. Hoe stop je dit gevoel van minderwaardigheid?

 

Zelfvertrouwen 

Om dat vervelende gevoel van minderwaardigheid te verslaan, moet je op zoek gaan naar waar jij goed in bent. Wat kun jij geven aan de mensen in jouw omgeving? Wat kun jij geven aan de wereld? Zoek uit wat voor jou goed voelt. In welke situaties voel je je op je gemak en wanneer knaagt dat minderwaardigheidsgevoel? Je kan dit op een creatieve manier onderzoeken.

 

Koop amp; Vergelijk Kleding Dames Kleding Lucia Groene nl

Op welke wijze kan creatieve therapie jou daarbij helpen? 

Tijdens creatieve therapie ga je aan de slag. Je hoeft niet te praten, maar je mag denken, doen en voelen. Als je tijdens de therapie door hebt wat je wil en wat goed voelt, dan kun je dat ook in andere situaties steeds makkelijker aanvoelen.

 

Wil je meer weten, kijk dan bij: Whitehi Pro Res € Spark Red Adidas 2019 64 Ab 2018 Scarletftwr FIwSxFUq

Groene amp; nl Dames Vergelijk Koop Kleding Kleding Lucia